2021-11-25

Bokförlaget Augusti ger ut Wilhelm Genazino

Vi tillkännager att Bokförlaget Augusti kommer att översätta den tyske författaren Wilhelm Genazino.
Wilhelm Genazino – född 1943 i Mannheim, död 2014 i Frankfurt – studerade tyska, filosofi och sociologi vid Johann Wolfgang Goethe-universitetet på 1960-talet. Han inledde sin bana som journalist för den satiriska tidskriften ”pardon” och som medredaktör för tidskriften Lesezeichen. Från början av 1970-talet var han verksam som författare och slog igenom med Abschaffel-trilogin. Genazino utmärktes 2004 med Tysklands främsta litterära pris – Georg Büchner-priset.
Bokförlaget Augusti inleder utgivningen med hans roman Ein Regenschirm für diesen Tag. Fritt översatt ”Ett paraply för idag” (eg. denna dag) – svensk titel meddelas längre fram. Boken planeras till 2022
© Bokförlaget Augusti 2024