Manus

Vill du bli publicerad av oss?

Bokförlaget Augusti ger ut både prosa och fackprosa. Vi accepterar med entusiasm även uppdragsutgivningar (såsom avhandlingar, årsböcker med flera) om vi anser att de kan passa in inom vår utgivningsprofils ramar.

Bokförlaget Augusti har som mål att ge ut kvalitetslitteratur. Har du ett knivskarpt skönlitterärt verk, eller ett sakprosamanus inom exempelvis historia, filosofi, statsvetenskap, naturvetenskap, samhällsdebatt eller inom i stort sett vilket ämne du än tror är värt att publicera – då är du varmt välkommen att skicka in manus till oss.

Vi ger i dagsläget inte ut barnböcker, kokböcker eller lyrik (undantag har gjorts).

 

Gör så här:

Skicka in manus i digital form direkt till manus@bokforlagetaugusti.se

Försändelsen skall också innehålla en synopsis samt ett följebrev med en kort presentation av dig som författare, samt kontaktuppgifter till dig.

Eller:

Om du enbart har en pappersförlaga, mejla oss då på ovanstående adress så pratar vi om hur du enklast skickar eller överlämnar ditt manus. Observera att Bokförlaget Augusti inte ansvarar för inskickade manus och önskar du ditt manus i retur ber vi dig därför skicka med frankerat emballage i försändelsen.

 

Avhandlingar och uppdragsutgivningar

På Bokförlaget Augusti anser vi att många avhandlingar förtjänar ett bättre öde än att bara bli en bortglömd produktion framställd endast för själva disputationen. En välskriven och intressant avhandling förtjänar sin plats på bokmarknaden. Hör av dig till oss om du vill nå ut med din text till en bredare läskrets. Med bifogat tryckbidrag och viss ersättning för redaktionellt arbete erbjuder vi kvalitetsproduktion av uppdragsutgivningar till ett förhållandevis förmånligt pris på marknaden. Detta gäller all form av uppdragsutgivning inte enbart avhandlingar och annan form av akademisk litteratur. Vårt enda grundkrav är att vi på förlaget känner att boken kan passa in i vår utgivningsprofil och håller en bra språklig nivå.

Vi ser fram emot läsningen!

© Bokförlaget Augusti 2024